Banu Diktaş
RENK DELİSİ
4329

Mete’nin sınıfında öğretmenlerinin yaklaşan doğum günü heyecanıyla beraber hediye hazırlıkları tüm hızıyla ilerlemektedir. Bu sırada sınıfa Asya adında her şeyi bilen, sözcüklerin rengi olduğunu söyleyen bir kız gelir. Mete, Asya’nın sırrını çözmeye çalışırken en yakın arkadaşı Tuna’nın öğretmenleri için hazırladıkları hediyeyi kaybettiğini öğrenir ve bu işin peşine düşer. Hediyeyi ararken kendilerini hırsızların ve polislerin arasında bulurlar.

Kendi süper gücünü bir türlü keşfedemeyen Mete, aslında gözünün önünde olan yeteneğini görebilecek mi? Asya, Tuna ve Mete tüm sınıfın hazırladığı sürpriz hediyeyi bulabilecekler mi?

Farklılıkları konu edinen hikâye; sürükleyici anlatımıyla bizi de içine çekmeyi başarıyor. Maceradan hoşlanıyorsanız “Renk Delisi”ni okumalısınız... İster öncesinde ister sonrasında serinin diğer kitabı “Ses Delisi”ni okumayı unutmayın! Keyifli okumalar! :)

 

Yapabileceğiniz etkinlik önerilerine gelince; bir kâğıda aklınıza gelen sözcükleri yazın, sonra bu sözcüklerin renklerinin ne olabileceğini düşünün, en son olarak da arkadaşlarınızın, ailenizin yazdığınız sözcükler hakkındaki renk önerilerini dinleyin... Bakalım sözcükleri aynı renkleri çağrıştırmış mı? :)

 

Yaş Grubu: 8 – 9 Yaş

Yazan: Aytül Akal

Resimleyen: Yusuf Tansu Özel

Yayınevi: Tudem

Yayın Yılı: 2015

 

Banu DİKTAŞ

Banu Diktaş