Eğitim Uzmanı Bilge Buhan Musa
PİL KUTUM
9723

Pil üreticileri, kullandıkları yeni teknolojilerle hem daha çok fayda yaratmakta, hem de çevre için daha dost üretim gerçekleştirmektedir. Yine de tükenen pilleri çevreye veya çöpe atmamalıyız. Çünkü atık pillerin içerisindeki çeşitli kimyasal maddeler çöp depolama alanlarında yeraltı sularına ve toprağa karışarak kirlilik yaratabilir. Hem bu nedenle hem de atık pillerin geri kazanımı yoluyla doğal kaynakların verimli kullanımını artırmak için Atık pilleri naylon torba, karton kutu ya da kavanozlarda biriktirilerek, süpermarketlerde, okullarda, muhtarlıklarda, belediyelerin belirlediği toplama merkezlerinde bulunan atık pil kutularına atmalı veya pilimizi satın aldığımız satış noktasına geri götürülmeliyiz. (www.tap.org.tr )

 

Bu bilgilerden yola çıkarak bizde evde ve okulda kendi atık pil kutumuzu yapabiliriz. Hem kullanılmış bir nesneyi yeniden kullanarak atıkları azaltmayı hedefleyelim hem de pilleri güvenli olarak biriktirelim. Bununla ilgili olarak çocuğumuzla neler yapabiliriz konusunda  mutlaka sohbet etmeyi unutmayalım.

 

Malzemelerimiz: Atık pet şişe, teneke konserve kutusu, süt kutusu, cam kavanoz, karton kutu vb.  siyah boya (seçtiğimiz materyale göre boyamız farklılık gösterebilir.)

 

  

  • Materyalimizi seçelim ve onu siyah renge boyayalım. Aynı zamanda siyah rengin kapatıcı özelliğini de vurgulayalım.

 

  

  • Kutumuzu boyadıktan sonra kurumaya bırakalım.
  • Sonrada kutumuzun üstünü istediğimiz gibi boyayıp süsleyelim.

 

 

  

Şimdi sırada evde veya okulumuzda  kullanılmış  pilleri toplayıp birer pil dedektifi olalım. Sonrada pilleri kendi kutumuza atıp sonrada pil toplama noktalarına götürelim.

  

Dünyamız için yapacağımız küçük bir iyilik bu :)

 

Okul Öncesi Eğitim Uzmanı Bilge Buhan Musa

Eğitim Uzmanı Bilge Buhan Musa